Chokladtryfflar
Ingredienser:
* 1,5 dl havregrädde visp
* 50 gram mjölkfritt margarin
* 300 gram mörk choklad
Smaksättning Chili: Smaksättning Apelsin & Kanel:
* 1 krm salt * Pressa i juicen av en halv apelsin och riv i skalet
* 4 tsk chilipulver * 3 tsk kanel & 2 tsk kardemumma
Gör så här:
Hetta upp grädden, lägg i smör och chokladen i bitar.
Rör tills det smälter.
Tillsätt den smaksättning du vill ha och blanda ihop.
Häll smeten i en bunke och ställ i kylen någon timme.
(desto djupare bunke desto längre tid i kylen)
Gröp ur med en sked och rulla chokladkulorna i
en valfri blandning.
Vi använde en blandning av chili & florsocker till chilitryfflarna
och enbart kakao till apelsintryfflarna.
(använd helst ett kuljärn att gröpa ur med och rulla kulorna snabbt,
då de lätt blir kladdiga av värmen från handen)
AnnaKK
Spännande med chilismaken. :-)
Min fudge sockrade ju sej, så jag tyckte inte att den blev speciellt god. Fudge ska ju smälta i munnen, men den här bara krasade mellan tänderna... <:-)
Men övning brukar ju ge färdighet, så nu har jag faktiskt varit och köpt ny grädde - så KANSKE att jag gör ett nytt försök rätt vad det är. :-D
Gunilla
Sådana vill jag smaka! Vad gott det ser ut. :-)
Kramar!
Trackback