Kanelbullar utan jäst
Om man ska få besök så vill man gärna kunna bjuda
på en bit fika till ded där koppen kaffe.
Men om man inte har fika och besöket kommer vilken minut som helst?
Jo då fixar man till något väldigt enkelt...
Kanelbullar utan jäst!
Det går snabbt och smidigt utan jästiden.
Ingredienser:
*5 dl havremjölk
*150 g mjölkfritt smör/margarin
*2 krm salt
*3 tsk kardemumma, malen
*12 dl mjöl (jag blandar dinkel, vetemjöl special och vetemjöl)
*1 dl socker
*5 tsk bakpulver
Fyllning:
*100 g mjölkfrittsmör/margarin
*3 tsk kanel
*1 dl socker
Garnering:
*Pärlsocker
Alla bakar vi bullar olika, så ni som bakat bullar förr
kan bortse från resten av inlägget och göra precis som vanligt,
ta bara bort jästiden.
Är det någon som aldrig bakat kanelbullar
så kan ni alltid göra så här:
Smält smöret och blanda med mjölken.
Tillsätt övriga ingrediensr och knåda till en smidig deg.
(inte för torr)
Kavla ut till en rektangel och bred på smör
samt strö över socker och kanel.
Skär rektangeln i mitten och rulla ihop delarna, var för sig.
Skär rullarna i 2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
eller lägg dem i bullformar på plåten.
Pensla med lite vatten (istället för ägg om man vill vara vego)
och strössla över pärlsocker.
Sätt plåten i ugnen på 225 grader i ca.15 min.
Klart!
Bullarna blir som smaksatta scones,
lite krispiga utanpå och alldeles smaskiga inuti!
på en bit fika till ded där koppen kaffe.
Men om man inte har fika och besöket kommer vilken minut som helst?
Jo då fixar man till något väldigt enkelt...
Kanelbullar utan jäst!
Det går snabbt och smidigt utan jästiden.
Ingredienser:
*5 dl havremjölk
*150 g mjölkfritt smör/margarin
*2 krm salt
*3 tsk kardemumma, malen
*12 dl mjöl (jag blandar dinkel, vetemjöl special och vetemjöl)
*1 dl socker
*5 tsk bakpulver
Fyllning:
*100 g mjölkfrittsmör/margarin
*3 tsk kanel
*1 dl socker
Garnering:
*Pärlsocker
Alla bakar vi bullar olika, så ni som bakat bullar förr
kan bortse från resten av inlägget och göra precis som vanligt,
ta bara bort jästiden.
Är det någon som aldrig bakat kanelbullar
så kan ni alltid göra så här:
Smält smöret och blanda med mjölken.
Tillsätt övriga ingrediensr och knåda till en smidig deg.
(inte för torr)
Kavla ut till en rektangel och bred på smör
samt strö över socker och kanel.
Skär rektangeln i mitten och rulla ihop delarna, var för sig.
Skär rullarna i 2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
eller lägg dem i bullformar på plåten.
Pensla med lite vatten (istället för ägg om man vill vara vego)
och strössla över pärlsocker.
Sätt plåten i ugnen på 225 grader i ca.15 min.
Klart!
Bullarna blir som smaksatta scones,
lite krispiga utanpå och alldeles smaskiga inuti!
Daniel
åh ser sååå gött ut! Bjud mej!!!
Maol
Mmmm bullar ^_^
Nä för vissa är listan längst ner på sidan och för andra är den till höger. Jag vet inte varför den är så. För mig är den till höger där jag vill ha det. Att det är olika på olika datorer gör mig frustrerad.
Malin, syster
Åhh så goda dom ser ut att vara!!
Det förväntar vi oss att bli bjudna på till helgen..! hehe ;)
Hörs av imorgon, kram!
Trackback