Konservera mera...
En mycket rolig pryl om man heter Jen och älskar att pyssla på "tantigt" vis. ;)


Det tillkom även ett tjugo-tal burkar med tillhörande gummiringar.
Perfekt då alla mina burkar redan är fyllda med inlagd gurka.
Nu ska jag bara lista ut hur exakt jag ska konservera med apparaten
samt vad jag ska börja konservera...
Har hört att konserverade päron ska vara en delikatess. (?)

Måste säga Grattis till en bra värdefull apparat!!!
Oftast så fryser jag saft och äpplemos (för att jag inte har så mycket socker i) men jag har testat att konservera äppelmos. Men då i en syltgryta med en handduk i botten och lock. Hmmm, nu kom jag inte ihåg hur länge det skulle stå och värmas, måste kolla med mormor!
Lycka till!!!
Min farmor var en fena på att konservera med en sån mojäng, men tyvärr hann hon aldrig lära ut konsten till mej... <:-) Hon konserverade päron, och vad jag minns så var det jättegott - men konserverade plommon var absolut ännu mumsigare. :-D
Känner ett väldigt stort avund riktad mot dig. Känns som att jag hemskt gärna skulle vilja ha en sådan där mackapär! Känns som att den skulle komma till väldigt stor användning här.
Du får avlägga en rapport sen om det blir några konserverade päron och hur de smakar!
Hej!
Lägg ett mail till mig så skall du få en instruktion som gått i arv till mig i min släkt.
Mvh Mårten