Baka baka liten kaka...
Kaka kan jag iofs inte kalla det...
men bröd blev det bakat!
Detta receptet hittade jag i en tanttidning som Rob´s mormor läser.
Inte mycket spännande alls i de tidningarna
om man bortser från alla goda recept. -ler förtjust-
*25 g jäst
*2 1/2 dl vatten, 37 grader
*2 msk olivolja
*1 tsk salt
*1/2 msk socker
*ca 6 dl vetemjöl
*1/2 dl russin
*1/2 dl pumpakärnor
"Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt vatten, olja, salt, socker russin och pumpakärnor.
Rör ihop väl.
Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
Täck med bakduk och jäs i ca 30 min.
Lägg över degen i en smord brödform (1 1/2 liter),
skåra med en vass kniv och pensla med olivolja.
Låt jäsa i 30 min till och sätt ugnen på 225 grader.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Sänk temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 15 min.
Stjälp upp ur formen och låt svalna på galler under bakduk."
Yammie!
(jag som älskar oliver hade ca.1dl av dem i en annan gång,
istället för russin och pumpakärnor,
vilket blev riktigt smaskens.)
Som grädde på moset så ska jag tanta till mig lite mer idag,
genom att närvara på ytterligare ett sy & stickmöte.
Riktigt trevligt...faktiskt!
-tss-
men bröd blev det bakat!
Detta receptet hittade jag i en tanttidning som Rob´s mormor läser.
Inte mycket spännande alls i de tidningarna
om man bortser från alla goda recept. -ler förtjust-
*25 g jäst
*2 1/2 dl vatten, 37 grader
*2 msk olivolja
*1 tsk salt
*1/2 msk socker
*ca 6 dl vetemjöl
*1/2 dl russin
*1/2 dl pumpakärnor
"Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt vatten, olja, salt, socker russin och pumpakärnor.
Rör ihop väl.
Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
Täck med bakduk och jäs i ca 30 min.
Lägg över degen i en smord brödform (1 1/2 liter),
skåra med en vass kniv och pensla med olivolja.
Låt jäsa i 30 min till och sätt ugnen på 225 grader.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Sänk temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 15 min.
Stjälp upp ur formen och låt svalna på galler under bakduk."
Yammie!
(jag som älskar oliver hade ca.1dl av dem i en annan gång,
istället för russin och pumpakärnor,
vilket blev riktigt smaskens.)
Som grädde på moset så ska jag tanta till mig lite mer idag,
genom att närvara på ytterligare ett sy & stickmöte.
Riktigt trevligt...faktiskt!
-tss-
Mange B
Damtidningar är minsann bra att ha när man skall aga mat med mera! I herrtidningar finns ju inga recept alls!! Jag minns morsans gamla HJ tidningar och alla de fina recepten, det var tider det när det serverades husmanskost!!
Hepp
Mange B
Anonym
ser mumsigt ut..:) Sv: tack jag ska bara koppla av..hörs om ett par dar ;)
Anonym
Jag brukar lusläsa recepten i min mammas allas, allers och hemmets journal. Finns mycket smaskigt i dem =)
AnnaKK
Härligt med nybakat! :-D
Jag är inte så förtjust i oliver som färskvara (eller konserverade/inlagda, är de väl egentligen), men i bröd smakar de för det mesta jättebra. Och din "kaka" ser jättegod ut!!!
Hoppas du hade det kul och trevligt på symötet! :-)
Trackback