Bönburgare

*1 gul lök
*1 vitlöksklyfta
*1 burk champinjoner eller ett par skivade färska
*1 burk borlotti eller kidneybönor
*ca. 2 dl havregryn
*persilja, salt, peppar koriander och spiskummin
Hacka lök och fräs i stekpanna tills den blivit mjuk.
Tillsätt finhackad vitlök, koriander och spiskummin.
Fräs under omrörning ytterligare någon minut.
Tillsätt champinjonerna och fräs i 4-5 minuter.
Lägg upp blandningen i en skål.
Mosa bönorna i en liten skål och rör ner dem i svampblandningen
tillsammans med hackad persilja, salt och peppar.
Blanda i havregryn.
Ta upp lite av bönblandningen och forma till burgare.
Pensla med olja och stek i panna eller grilla
i ca: 4-5 min på vardera sida.
Servera i bröd med sallad, salsa och en ostskiva.
Yammie!

Daniel
ojojoj så gött!
bitte
ser lite skumt ut men säkert gott
AnnaKK
Det är otroligt spännande att läsa såna här recept - jag är ju så nollad på vegetariskt och hade ALDRIG anat att man kunde använda havregryn. :-) Köper jag en burk bönor bara, så kan jag ju testa detta recept sen!!!
Trackback