Dagens lunch
Haricots vertssallad med fetaost
Ingredienser till 4 portioner:
*400 g haricots verts
*1 st hackad rödlök
*5 st skivade rädisor
*100 g smulad fetaost
*1/2 dl pinjenötter
*1-2 msk hackad oregano
*4-5 msk hackad basilika
*2 msk fruktvinäger
*5 msk olivolja
*3 tomater skurna i klyftor
*2 tsk peppar
Tillagning:
Bönorna skall ångkokas, och eftersom jag inte äger en ångkokare
så gjorde jag istället så här:
Koka upp 5 cm vatten i en medelstor kastrull, lägg bönorna i ett durkslag av metall
och ställ detta övanför vattnet i kastrullen.
Lägg på locket och ångkoka i ca 5 min.
Lägg över bönorna i en skål och blanda i lök, basilika, ost, rädisor,
tomater och pinjenötter.
Blanda vinäger, olivolja, oregano och peppar och häll detta över salladen.
Vänd försiktigt så att allt blandas och servera!
Yummy!
Catti
Jag har en stor gryta med en såndär pastainsats till. Den måste man ju kunna ångkoka i.
Tack för tipset, här ska testas!
Trackback