Årets första kantarellpaj
Igår lyckades jag gladeligen finna lite kantareller under min promenad i skogen.
Så självklart fick det bli en kantarellpaj idag!

Pajdeg:
*150 gram smör
*4 dl mjöl
*2 msk vatten
*1 nypa salt
Blanda ingredienserna till en slät deg.
Tryck ut i en pajform och förgrädda längst ner i ugnen på 200 grader,
i ca. 10-15 min.
Fyllning:
*1 liter svamp
*2 st gula lökar
*175 gram brie el. camembert
*3 st ägg
*2,5 dl havregrädde el. mjölk/grädde
*1 dl hackad gräslök
*salt och peppar efter smak
Hacka löken och dela svampen i mindre bitar.
Fräs i stekpanna tills vattnet försvunnit i svampen
och löken fått en gyllengul färg.
Fördela i pajskalet.
Skär osten i 1 cm tjocka skivor och fördela över fyllningen.
Vispa ihop äggen med grädden och gräslök, salt och peppar,
häll över svamp och ostfyllningen.
Placera i mitten av ugnen på 200 grader och låt stå tills pajen fått en fin färg.
Så självklart fick det bli en kantarellpaj idag!

Pajdeg:
*150 gram smör
*4 dl mjöl
*2 msk vatten
*1 nypa salt
Blanda ingredienserna till en slät deg.
Tryck ut i en pajform och förgrädda längst ner i ugnen på 200 grader,
i ca. 10-15 min.
Fyllning:
*1 liter svamp
*2 st gula lökar
*175 gram brie el. camembert
*3 st ägg
*2,5 dl havregrädde el. mjölk/grädde
*1 dl hackad gräslök
*salt och peppar efter smak
Hacka löken och dela svampen i mindre bitar.
Fräs i stekpanna tills vattnet försvunnit i svampen
och löken fått en gyllengul färg.
Fördela i pajskalet.
Skär osten i 1 cm tjocka skivor och fördela över fyllningen.
Vispa ihop äggen med grädden och gräslök, salt och peppar,
häll över svamp och ostfyllningen.
Placera i mitten av ugnen på 200 grader och låt stå tills pajen fått en fin färg.

Fia
Guuu så gott!
Hondjur
Duktig liten hemmafru! :)
Missade att du ringde igår! :(( Ring igen,igen!!
PUSS
Linda
Din paj ser så gott ut. Vi älskar pajer här hemma. Så gott! Vi åt en kycklingpaj igår med mycket tomater..mums.
Jag har aldrig plockat svamp, kanske man ska prova på det.
AnnaKK
Ooops... En hel liter svamp!? 8-X Inte en chans att jag nånsin hittar det, tror jag... Men annars låter/ser pajen himmelskt god ut!!! :-)~
Jag traskade faktiskt iväg till ett ställe igår där jag ibland hittar kantareller, och det fanns några stycken iallafall. Till en väligt liten pirog kanske de kan räcka...? Men det blir nog så att jag steker dem vid lunchtid, och lägger på en macka bara - det är GOTT det också! :-)~
Trackback