Rågbitar med äpplen och pumpafrön

Rågbröd är som knäckebröd fast mjukare...
Har man även äpplen i brödet så blir det dessutom saftigare!
- Olja, 5 msk
- Vatten, 5 dl
- Jäst, 50 g
- Salt, 3 tsk
- Honung, sirap eller socker, 2 msk
- 1 st äpple i bitar
- Ca. 50 g pumpafrön
- Rågmjöl, 5 dl
- Dinkelmjöl, 5 dl
- Vetemjöl, 3 dl
men enbart rågmjöl och dinkel får det att falla isär.)
Värm vattnet fingervarmt, smula ner jästen i en bunke och häll i vattnet.
Rör om för att lösa upp jästen.
Tillsätt sötningsmedlet, saltet, oljan, äppelbitarna och pumpafrön.
Rör ner rågmjölet, dinkelmjölet och så mycket av vetemjölet
att degen släpper bunkens kanter.
Strö ett tunt lager mjöl över degen och lägg på en bakduk.
Låt degen jäsa på dragfri plats till dubbel storlek, ca 40 min.
Ta upp degen på mjölad bänk och knåda den smidig med lite mer vetemjöl.
Platta ut degen i en smord långpanna.
Skär med kniv jämnstora bitar, dock inte helt igenom.
Lägg på en bakduk och jäs brödet i ytterligare 40 min.
Grädda brödet i mitten av ugnen, i 225 grader i ca. 30 min.
Bryt det i bitar när det svalnat något.

AnnaKK
Låter GOTT! :-) Jag ska baka ett annat slags bröd idag, har jag tänkt. Fast hade jag haft pumpafrön och äpplen hemma hade jag testat ditt recept istället! Men nu får det bli nåt med solroskärnor och havregryn i istället. Brukar bli rätt okej det också. :-)
Linda
Tack:). Nu kanske det ser ännu bättre ut:).
Jag vågar inte klippa pelargonerna än. Jag har tittat, vridit och känt på, jag vågar inte göra annat än det..skratt.
whatthefuckdotcom
Den såg god ut... men det är inte därför jag är här... -I´m on a quest!!!! Du får ta och starta en ny kategori... MED HUNDTIPS!!!
Jag kommer inte klara detta! Hur får man "saken" att sluta äta på allt! HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!
Trackback