Syrlig och söt Citronpaj
Pajdeg:
- vetemjöl, 3 dl
- margarin, 100 g
- vatten, 2 msk
Fyllning:
- vatten, 4 dl
- socker, 2 dl
- mjöl eller maizena, 1 dl
- saft och skal av citron, 2 st
- äggulor, 4 st
- margarin, 1 msk
Maräng:
- äggvitor, 4 st
- socker, 1½ dl
Gör såhär:
1: Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform.
Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca.15 min.
Låt svalna!
2: Blanda vatten, socker, mjöl/maizena och pressad citron i en kastrull.
Koka upp under omrörning.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggulorna.
Låt krämen koka upp ytterligare en gång.
Tillsätt rivet citronskal och margarin, häll krämen i pajskalet.
3: Vispa äggvitor och socker till ett fast skum och spritsa marängen över citronkrämen.
4: Ställ pajen i ugnen på 150 grader i ca 8 min eller tills den fått en fin färg.
Låt svalna något innan servering.

Jag tror aldrig att jag har ätit paj. Inte Sanna heller. Vi borde kanske testa tror jag. Det här klarar ju tom jag ;) Puss darlinka ;) <3
Ojojoj, ser kanongott ut :)
Det måste jag prova nå'n dag!
Ja, usch vad det blåser ute. Det avtar inte heller så det är ganska jobbigt!
Ja de är så fina så, tack så jätte mycket. =)
Jaha okej.. hmm undrar om de kanske behövde mer sol då? Jag har ingen aning om hur de klarar sig här. =)
Men i mitt hemland så växer de överallt som maskrosor typ. Det är därför de ses som ogräs där men jag tycker med att dem är fina, och rör man de så blir de ledsna. =)
P.S: Pajens ser mumsig ut! =D
Det ser gott ut men min sötnos är allergisk mot citron:(. Jag får leta upp receptet på kladdmuffinsen:).
Den där pajen verkar bekant! :-) Tror minsann det är precis samma som min man bakade lite allt som oftast "förr i tiden". Jättegod är den!! :-)~
Rädda djungelgurkan från stormen!!! Jag bara MÅSTE få se den växa vidare - och få se hur själva gurkorna kommer att se ut när de är klara!! :-D
Jag bakade den där förut flera gånger. Älskar den! Försökte dock igen för nån månad sen utan ägg.. blev inte så bra X) Ja skippade ju marängen såklart då, men glömde att det huvudsakligen är äggulan som färgar krämen så det såg ut som det låg en mysig manet i pajskalet när den var färdig.. Jag slängde hela skiten.. :/ haha X)