Örtmarinerad tofu, potatisgratäng och stekt grönt
Tofu tillhör inte min favorit, främst pga att den inte smakar något,
men även för konsistensen. (lite gummi-liknande)
Men marinerar man detta med en god hemlagad marinad och steker den rejält
så blir det smaskens även för mina smaklökar!
men även för konsistensen. (lite gummi-liknande)
Men marinerar man detta med en god hemlagad marinad och steker den rejält
så blir det smaskens även för mina smaklökar!
Ingredienser för 4 pers:
*Tofu, ett paket delat i 1 cm tjocka skivor
*Sparris, ett knippe
*Champinjoner, ca 15 st
*Squash, 1 st
*Lök, 2 st
*Potatis, ca 1 kg
*Havregrädde 4 dl
*Ost, ca 1 dl riven
*Timjan
*Salt och peppar
Marinaden:
Lägg skivorna av tofu i en påse,
häll på en skvätt olja av valfri sort.
Strö över en nypa salt och peppar samt ett knippe färsk timjan
(eller torkad) och ett par kvistar oregano.
Förslut påsen och skaka runt, låt den sen ligga i kylen i ca. 30 min.
Potatisgratängen:
Skölj potatisar och ev. skala dem.
Skiva i tunna skivor.
Skala löken och skiva den.
Blanda ihop havregrädde, ost, salt och peppar.
Varva potatis och lök i en ugnsform,
häll på gratängsåsen och placera i mitten av ugnen i ca. 30-45 min
eller tills den fått en fin färg.
Stekt grönt:
Skiva champinjoner, squash och lök. Skölj sparrisen.
Ta fram tofun och stek med grönsakerna på hög värme.
Smaklig måltid!
*Tofu, ett paket delat i 1 cm tjocka skivor
*Sparris, ett knippe
*Champinjoner, ca 15 st
*Squash, 1 st
*Lök, 2 st
*Potatis, ca 1 kg
*Havregrädde 4 dl
*Ost, ca 1 dl riven
*Timjan
*Salt och peppar
Marinaden:
Lägg skivorna av tofu i en påse,
häll på en skvätt olja av valfri sort.
Strö över en nypa salt och peppar samt ett knippe färsk timjan
(eller torkad) och ett par kvistar oregano.
Förslut påsen och skaka runt, låt den sen ligga i kylen i ca. 30 min.
Potatisgratängen:
Skölj potatisar och ev. skala dem.
Skiva i tunna skivor.
Skala löken och skiva den.
Blanda ihop havregrädde, ost, salt och peppar.
Varva potatis och lök i en ugnsform,
häll på gratängsåsen och placera i mitten av ugnen i ca. 30-45 min
eller tills den fått en fin färg.
Stekt grönt:
Skiva champinjoner, squash och lök. Skölj sparrisen.
Ta fram tofun och stek med grönsakerna på hög värme.
Smaklig måltid!

Linda
Vi har blivit lite mer gröna här...riktig nöjd:). Vi köpte quorn idag, hoppas det smakar gott.
Malin
Mumma! :D
Trackback