Ugnspotatis med stekta primörer och halloumi
Folk kan lätt tro att jag är vegan, då jag använder mig havre/sojaprodukter
istället för mjölkprodukter i mat och bak.
Men så är inte fallet...tyvärr.
jag är nämligen extremt svag för ost, och då speciellt halloumi.
Denna ost gjord på får och komjölk passar perfekt att grilla eller steka.
Ingredienser till 4 pers:
- Halloumi, 200 gram
- Lök, 3 st
- Sparris, 1 st knippe
- Champinjoner, ca. 10 st
- Körsbärstomater, ca 12 st
- Potatis, 10-12 st
- Turkisk yoghurt, 2,5 dl
- Gröna oliver, ca 6 st
- Vitlöksklyfta, 1 st
- Salt & peppar
- Några kvistar basilika
Ringla över olja, salta och ställ i mitten av ugnen på 225 grader, i ca.40 min.
Rör om efter halva tiden.
*Hetta up en stekpanna, dock UTAN matfett.
Skiva halloumin och stek skivorna i pannan tills de fått lite färg.
(har man matfett i så smälter osten snabbt)
*Skiva champinjoner och lök och stek i lite olja tillsammans med sparris och tomater.
Strö över salt och peppar..
*Blanda turkisk yoghurt tillsammans med en finhackad vitlöksklyfta i en skål.
Finhacka oliverna samt basilikan och rör ner i yoghurten.
Klart att serveras!
Ser supergott ut ju!
Meeeeeen så gott det ser ut!
Halloumi kan man panera med va?
Jag älskar panerat, jag panerade o grillade aubergine i påskas (inte för att det har nå't med ost att göra)men det gör ju sitt lilla extra :)
Tack för underbart recept!
Skratt..du har nog mycket annat att göra än att läsa böcker;).
Det där ser gott ut. Jag har inte ätit halloumi på ett par år! Den ska jag skriva upp på inköpslistan.
MMM va gott det ser ut att vara!
Förväntar mig att bli bjuden på detta någon dag?!? ;)
Kram på dig! <3
Självklart Malin! Säg bara vilken dag som passar. :D
Halloumi har jag faktiskt smakat. Jag å min syrra gick runt på coop och frågade efter en vegetarisk ost (utan löpe) och då var det typ den som fanns. Jävla speciell smak.. :/
Jag kanske också ser ut att vara vegan ibland, äter bara vegansk yoghurt, smör och mjölk...